Weghorst ziet droom in vervulling gaan met Premier League-transfer

Weghorst ziet droom in vervulling gaan met Premier League-transfer

31-01-2022 12:00 Laatste update: 12:04
52

Het is officieel: Wout Weghorst gaat voetballen in de Premier League. Burnley neemt de 29-jarige spits met onmiddellijke ingang over van VfL Wolfsburg.

Burnley, de hekkensluiter van de Premier League, spreekt van een 'undisclosed fee', maar met de transfer is naar verluidt vijftien miljoen euro gemoeid. Weghorst tekent tot medio 2025 in Engeland. "Wij zijn verheugd dat we zo'n geweldig talent binnen hebben gehaald met zo'n doelpuntenmoyenne in Duitsland", reageert voorzitter Alan Pace. "Zoals we allemaal weten is januari een ongekend moeilijke transfermaand. Maar het harde werk van ons allemaal heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen."

Jörg Schmadtke, technisch directeur van Wolfsburg, liet eerder deze week nog weten 'verrast' te zijn dat geen enkele club zich voor Weghorst had gemeld. Waarschijnlijk wierp Schmadtke een rookgordijn op, want op de achtergrond onderhandelde Wolfsburg met Burnley.

Weghorst maakte in de zomer van 2018 voor ruim tien miljoen euro de overstap van AZ naar Wolfsburg. In Duitsland maakte hij in totaal 59 competitiegoals. Zijn contract liep in medio 2023 echter af, waardoor het moment was aangebroken om een transfer te maken. Nu mag hij proberen Burnley voor de Premier League te behouden: The Clarets staan na achttien wedstrijden laatste met twaalf punten, maar hebben van alle clubs op het hoogste niveau de meeste inhaalduels tegoed. Het 'veilige' Norwich City bijvoorbeeld staat met vier punten voorsprong op plek zeventien, maar heeft ook vier wedstrijden meer gespeeld.