'NAC kijkt rond voor Haye-opvolger en wil in gesprek met Sparta'

'NAC kijkt rond voor Haye-opvolger en wil in gesprek met Sparta'

31 januari - 12:09 Laatste update: 12:48
14

NAC Breda heeft al een mogelijke opvolger voor Thom Haye in het vizier. Als de spelmaker op Deadline Day naar sc Heerenveen vertrekt, gaat de Parel van het Zuiden proberen om Bryan Smeets binnen te hengelen.

De transfer van Haye naar Friesland lijkt op een haar na rond en dus kan NAC met het vrijgekomen transfergeld een opvolger gaan zoeken. Dat zou Smeets moeten worden: volgens BN DeStem staat de Limburger hoog op het lijstje in Breda en mag hij weg bij Sparta. Bij die club komt de aanvallende middenvelder steeds minder aan spelen toe.

Smeets, die te kennen gaf dat hij graag nog eens in Amerika zou willen voetballen maar een dergelijke kans niet voorbij zag komen, kan zich bij NAC weer in de kijker spelen voor een Eredivisie-club. De 29-jarige Maastrichtenaar weet hoe dat moet, want hij speelde namens MVV, De Graafschap, Cambuur en TOP Oss ook al op het tweede niveau.

Hij maakte echter naam bij de Superboeren, waar Smeets zichzelf in de geschiedenisboeken van PSV schoot door Ajax in 2016 op de slotdag van het kampioenschap af te houden. Hij maakte de 1-1 tegen de Amsterdammers, die daardoor de schaal naar Eindhoven zagen gaan.

Volgens BN DeStem heeft NAC 'rond het weekend' ook een poging gedaan om Javier Vet over te nemen van NEC. Dat bleek vruchteloos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.