Barça-watcher uit zijn dak: deal 'nog niet rond', maar Aubameyang is al gespot

Barça-watcher uit zijn dak: deal 'nog niet rond', maar Aubameyang is al gespot

31-01-2022 13:00 Laatste update: 13:21
18

Pierre-Emerick Aubameyang moet na Dani Alves, Ferran Torres en Adama Traoré de vierde winteraanwinst van FC Barcelona worden. De Arsenal-spits uit Gabon is al op de luchthaven in Barcelona gesignaleerd.

Aubameyang speelt sinds januari 2018 voor Arsenal en tekende in september 2020 een lucratieve nieuwe verbintenis, maar ligt sinds kort op ramkoers met Arsenal-manager Mikel Arteta. De 32-jarige spits mocht uitzien naar een nieuwe club en had meerdere opties, maar heeft FC Barcelona verkozen boven onder meer het Midden-Oosten. Barça-watcher Gerard Romero van RAC1 maakt in zijn Deadline Day-livestream vol enthousiasme bekend dat Aubameyang al voet op Catalaanse bodem heeft gezet.

De transfer is echter nog niet voor honderd procent rond, hoewel Arsenal al groen licht heeft gegeven en Aubameyang een persoonlijk akkoord met Barcelona heeft bereikt. Volgens transferspecialist is Barcelona, anders dan bij de onlangs beklonken huurtransfer van Traoré, nog afhankelijk van uitgaande transfers voordat de deal rond is. Ousmane Dembélé leek de aangewezen man om ruimte te maken, maar voorlopig lijkt het erop dat de Fransman blijft zitten waar hij zit.