Verrassende wending: Barça lijkt Arsenal-carrière Aubameyang te beëindigen

Verrassende wending: Barça lijkt Arsenal-carrière Aubameyang te beëindigen

31-01-2022 20:32
54

De transfersoap rond Pierre-Emerick Aubameyang bereikt enkele uren voor de deadline het kookpunt. FC Barcelona lijkt nu tóch door te pakken voor de 32-jarige spits van Arsenal.

Aubameyang verraste maandag alles en iedereen door het vliegtuig naar Barcelona te pakken. De officiële lezing was een vakantie met familie, maar Spaanse en Engelse media wisten wel beter: de Gabonese aanvaller hoopte een transfer naar Barça te forceren.

Die hoop leek aan het einde van de middag verdwenen, omdat Barcelona niet kon voldoen aan de salariseisen van Aubameyang. Arsenal wilde bovendien geen rooie cent blijven doorbetalen, mocht de oud-speler van Borussia Dortmund eruit komen met een andere club.

De transfersoap heeft echter een nieuwe wending gekregen: Barcelona bereikte maandagavond een mondeling akkoord met Arsenal, aldus The Athletic en Mundo Deportivo. Aubameyang wordt voor anderhalf jaar gehuurd. Daarmee lijkt zijn Arsenal-carrière ten einde. Hij ligt tot medio 2023 vast in het Emirates Stadium.

Volgens Joan Laporta, president van Barcelona, ziet het er goed uit. "Het lijkt erop dat het gaat gebeuren, heb ik van Mateu (Alemany, red.) gehoord", zegt hij. Technisch directeur Alemany werd maandagavond gesignaleerd met één van Auba's vertegenwoordigers.

Volgens Spaanse media is de hoofdrolspeler op dit moment in het ziekenhuis, waar hij wacht op een medische keuring. Daarmee lijkt een huurdeal tussen Barcelona en Arsenal alsnog een zeer goede kans van slagen te hebben.