Sparta ziet Emegha (18) vertrekken: 'We kunnen hem niet tegenhouden'

Sparta ziet Emegha (18) vertrekken: 'We kunnen hem niet tegenhouden'

31-01-2022 22:12 Laatste update: 23:49
16

Sparta ziet Emanuel Emegha definitief vertrekken. De achttienjarige aanvaller tekent bij Royal Antwerp FC, dat hem tot medio 2027 heeft vastgelegd.

Emegha stond nog tweeënhalf jaar onder contract bij Sparta. Hij gold op Het Kasteel als hét talent voor de toekomst, maar zwichtte voor het aanbod uit België. Sparta en Antwerp doen geen mededelingen over de transfersom, maar het zou gaan om meer dan anderhalf miljoen euro.

"Het had niet onze voorkeur om tijdens de winterstop Emanuel Emegha te transfereren", reageert Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta. "Het is echter een feit dat Emanuel Emegha wilde vertrekken bij Sparta en zich sportief dusdanig kan verbeteren bij de huidig nummer drie van België."

"De voorwaarden voor een transfer zijn door Antwerp geaccepteerd en daarom kunnen wij Emanuel niet tegenhouden om deze stap te maken", aldus Nijkamp. "Uiteraard betreuren we zijn vroegtijdig vertrek, want ondanks dat hij nog geen vaste basisspeler was bij Sparta hadden we vertrouwen in zijn ontwikkeling."

De 1,95 meter lange Emegha doorliep de hele jeugdopleiding van Sparta en maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht. In 39 optredens maakte de aanvaller drie doelpunten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s