De Telegraaf: Ajax wilde Labyad in januari transfervrij laten vertrekken

De Telegraaf: Ajax wilde Labyad in januari transfervrij laten vertrekken

01-02-2022 18:26
138

Ajax probeerde in januari om Zakaria Labyad aan een nieuwe club te helpen. De aanvallende middenvelder mocht transfervrij vertrekken, maar hij wees de mogelijkheden af.

Door het aflopende contract van Labyad zou Ajax sowieso niet zo veel meer aan Labyad kunnen verdienen en daarnaast heeft de spelmaker een fors salaris. Dat waren redenen voor directeur voetbalzaken Marc Overmars om hem in de winter al gratis van de hand te willen doen, meldt clubwatcher Mike Verweij tijdens de Voetbalpodcast van De Telegraaf.

De in 2018 van FC Utrecht overgekomen Labyad kon echter geen club vinden waar hij naartoe wilde en dus ging een uitgaande transfer niet door. Dat zou ook het één en ander te maken hebben gehad met het hoge salaris dat niet zomaar opgehoest kan worden door andere clubs.

Sinds zijn komst kon de aanvallende middenvelder nooit écht onomstreden worden in de Amsterdamse basis. Hij kwam wel tot 54 wedstrijden, waarin hij dertien goals maakte en tien assists gaf, maar toch was het niet voldoende om een plekje in de harten van de Ajax-fans te veroveren. Over een half jaar zal hij dus definitief de deur achter zich dichttrekken in de hoofdstad.