Overmars: 'Ik hoopte dat hij naar een grotere club in een ander land zou gaan'

Overmars: 'Ik hoopte dat hij naar een grotere club in een ander land zou gaan'

01-02-2022 18:48 Laatste update: 18:50
52

Marc Overmars vindt het jammer dat David Neres zijn loopbaan vervolgt bij Shakhtar Donetsk in de Oekraïense competitie. De directeur voetbalzaken van Ajax had liever gezien dat de Braziliaan zijn geluk zou beproeven in een mooier land en mooiere competitie.

Overmars verkocht Neres voor ongeveer twaalf miljoen euro aan Shakhtar, maar Overmars had liever gezien da het anders was gegaan. "Natuurlijk hoop je dat Neres naar een grotere club in een iets ander land was gegaan", zegt hij tegen Ajax TV. "We hebben echter voor het sportieve gekozen en hem er deze zomer bij gehouden."

Ajax heeft de vleugelaanvaller nog nodig gehad, zo stelt Overmars. "Eigenlijk was nu het moment. Van de zomer had ook gemogen, maar toen ging het niet door. We hebben hem nog nodig gehad. Nu was de tijd ervoor dat hij wekelijks weer ergens aan spelen toe zou gaan komen."

De Ajax-directeur is Neres dankbaar voor zijn periode in Amsterdam en voor zijn belangrijke doelpunten in het bijzonder. Die zal hij niet snel vergeten. "Hij bracht ons sportief goede dingen met zijn belangrijke goals tegen Real Madrid, Juventus en PSV. Als de transfersom dan uiteindelijk wat lager uitpakt, dan zij dat zo."