Weghorst sprak met Van Gaal: 'Is zeker belangrijk voor me geweest'

Weghorst sprak met Van Gaal: 'Is zeker belangrijk voor me geweest'

01-02-2022 19:40
27

Wout Weghorst heeft overleg gehad met bondscoach Louis van Gaal over zijn keuze voor Burnley. De spits maakte op Deadline Day de overstap van VfL Wolfsburg naar de Premier League. Weghorst wilde graag naar Engeland toe.

Burnley legt vijftien miljoen euro neer voor Weghorst, die 3,5 jaar bij Wolfsburg speelde. "Burnley heeft zich negen dagen geleden gemeld. Voor mezelf heb ik altijd een bepaald plan en route in mijn hoofd gehad", zegt Weghorst tegen de NOS.

"Ik wilde graag vanuit Duitsland naar de Premier League gaan. Er waren wat andere Premier League-clubs die interesse hadden, maar ik kreeg een fijn gevoel bij Burnley, de eigenaren en de trainer die me enorm graag wilden hebben. Ze hebben er alles voor gedaan", zegt Weghorst.

Weghorst sprak met Van Gaal over zijn keuze. "Het WK is een belangrijk streven en doel, daarom moet ik zo goed mogelijk presteren om bij de selectie te blijven. Het is zeker belangrijk voor me geweest. Ik heb met de trainer van gedachten gewisseld, maar uiteindelijk is het mijn verantwoordelijkheid."

"Het is ook logisch dat er risico's en mindere kanten aan het verhaal zitten. Dat moet je goed overwegen. Ik denk dat de Premier League de sterkste competitie ter wereld is. Van Duitsland naar Engeland is een stap voorwaarts."