'Henk Veerman naar Utrecht, ik denk echt dat hij hele waardevolle aankoop is'

'Henk Veerman naar Utrecht, ik denk echt dat hij hele waardevolle aankoop is'

01-02-2022 23:20 Laatste update: 23:21
40

Hedwiges Maduro denkt dat Henk Veerman de 'missing link' is in de voorhoede van FC Utrecht. De ESPN-analist verwacht dat de voormalig sc Heerenveen-spits van grote waarde gaat zijn voor de club uit de Domstad.

Gevraagd naar een 'wow-transfer', haalt Maduro de transfer van Veerman naar Utrecht aan. Hij geeft aan dat hij het niet meteen een 'wow-transfer' vindt, maar hij begrijpt de keuze van Utrecht om de boomlange spits binnen te halen erg goed. "Henk Veerman naar FC Utrecht, ik denk echt dat hij een hele waardevolle aankoop is. Hij is de 'missing link' bij Utrecht. Dat gevoel heb ik", vertelt Maduro aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN.

Veerman voegt andere kwaliteiten toe aan de voorhoede van Utrecht, stelt Maduro. "Hij is een 'kapstok'. Utrecht heeft veel spelers met diepgang in de selectie, die kunnen daar goed omheen bewegen. Ze zoeken scorend vermogen. Ik denk dat hij wel gaat passen, ik heb er een goed gevoel bij."

Veerman wilde de overstap naar de Domstad graag maken, om een belofte aan een overleden vriend in te lossen. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2024.