'Ajax kan borst natmaken: Benfica behoudt sterspeler na bod van 48 miljoen'

'Ajax kan borst natmaken: Benfica behoudt sterspeler na bod van 48 miljoen'

02-02-2022 12:25
105

Benfica treedt mét sterspeler Darwin Núñez aan in de Champions League-clashes met Ajax. De Portugese topclub wees in de laatste dagen van de transfermarkt een gigantisch bod van West Ham United af, zo meldt Fabrizio Romano.

De Premier League-club had liefst 48 miljoen euro over voor Núñez, zo schrijft de transferexpert. Voor Benfica was een vertrek van de 22-jarige spits echter onbespreekbaar. Sinds zijn komst van Alméria in 2020 voor 24 miljoen euro is hij uitgegroeid tot een steunpilaar bij O Glorioso. Dit seizoen scoorde de Uruguayaan liefst vijftien keer in zestien competitieoptredens. 

Benfica wilde Núñez daarom koste wat kost behouden. In de Primeira Liga staat de formatie uit Lissabon momenteel derde, met een forse achterstand van twaalf punten op koploper FC Porto. Maar in de Champions League doet de ploeg van interim-trainer Nélson Veríssimo nog volop mee. In de achtste finale is Ajax de tegenstander. Die duels worden op 23 februari en 15 maart gespeeld.

Romano voorspelt dat Núñez een grote rol zal spelen tijdens de zomerse transferperiode. Meerdere clubs zitten voor hem op het vinkentouw.