Schreuder, Vormer en Dost ontsnappen, Idrissi kan maar een uur genieten van debuut

Schreuder, Vormer en Dost ontsnappen, Idrissi kan maar een uur genieten van debuut

2 februari - 23:01 Laatste update: 23:07
7

Alfred Schreuder en Club Brugge staan met één been in de finale van de Belgische beker. Oussama Idrissi maakte in Spanje zijn debuut voor Cádiz CF, maar dat werd geen groot succes.

AA Gent - Club Brugge 0-1
Woensdagavond speelden Gent en Club Brugge de heenwedstrijd in de halve finale van de beker. Ruud Vormer en Bas Dost kregen een basisplek van Schreuder, terwijl Noa Lang vanwege een coronabesmetting niet bij de selectie zat. De twee eerstgenoemde Nederlanders werden in de rust al gewisseld.

In de tweede helft maakten de bezoekers, tegen de verhouding in, de enige treffer van de wedstrijd: Charles de Ketelaere zag dat zijn poging van afstand doel trof. Niet veel later kreeg Jack Hendry echter zijn tweede gele kaart bij de bezoekers. Club Brugge wist op magische wijze stand te houden en zet zo een grote stap richting de finale van de beker.

Valencia - Cádiz 2-1
Bij Cádiz maakte Idrissi zijn debuut, terwijl Jasper Cillessen door een blessure niet van de partij was. Eerstgenoemde kon zijn stempel echter niet drukken en werd na iets meer dan zestig minuten gewisseld. Uiteindelijk kon Valencia de overwinning in de laatste tien minuten nog veiligstellen, door een goal van Hugo Duro. Los Che gaan daardoor naar de halve finale van de Copa del Rey.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!