Van Bronckhorst na ontluisterende nederlaag: 'Een puinhoop, ongelooflijk'

Van Bronckhorst na ontluisterende nederlaag: 'Een puinhoop, ongelooflijk'

3 February - 06:55 Laatste update: 07:01
38

Voor Giovanni van Bronckhorst eindigde zijn eerste Old Firm als trainer van Rangers in een deceptie. De Nederlandse trainer zag dat zijn ploeg vooral in de eerste helft van het veld werd geblazen door aartsrivaal Celtic.

"Dit is heel teleurstellend. Het leek wel of we er helemaal niet klaar voor waren. Alsof het voor alle spelers hun eerste Old Firm was", zegt Van Bronckhorst na de 3-0 nederlaag tegen Sky Sports. "Zoals we de eerste helft op het veld stonden, dat was echt slecht. En hoe we de goals weggeven... Het was een puinhoop, ik kan het niet anders zeggen. Niet meelopen met je directe tegenstander, niet de strijd aangaan. Het was ongelooflijk."

"De tweede helft was beter, maar in de eerste hebben we het helemaal weggegeven", gaat de opvolger van Steven Gerrard bij Rangers verder. "Ik had dit niet zien aankomen, maar vanaf het eerste fluitsignaal stonden we te wachten tot de eerste tegentreffer viel. We stopten bij de eerste goal zelfs tot de scheidsrechter zou affluiten, maar dat deed hij niet. Dat vond ik echt onbegrijpelijk om te zien."

"We verdienden het om 3-0 achter te staan bij rust", erkent Van Bronckhorst, die door de nederlaag de koppositie in Schotland moet afstaan aan Celtic. De Rangers-manager benadrukt dat er echter nog niets verloren is. "Dit komt hard aan, maar deze wedstrijden beslissen het kampioenschap niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s