Feyenoord gaat poging wagen voor Til: 'Guus heeft ook wat te zeggen'

Feyenoord gaat poging wagen voor Til: 'Guus heeft ook wat te zeggen'

03-02-2022 07:14
80

De kans dat Guus Til ook volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt lijkt klein, maar toch ziet Frank Arnesen kansen. De technisch directeur wil proberen om de 24-jarige middenvelder te behouden voor de Rotterdammers.

Til wordt dit seizoen gehuurd van Spartak Moskou, waar hij nog tot medio 2024 vastligt. "Zoals gezegd ken ik de td van Spartak en Guus zelf heeft ook wat te zeggen", vertelt Arnesen aan Voetbal International. "Ik kan me voorstellen dat hij het naar zijn zin heeft. Hij ligt goed in de groep, presteert prima en komende winter heb je het WK, he. Ik denk dat dit toernooi ook wel een factor kan worden."

"Stel je bent een speler die dicht tegen Oranje aan zit. Ga je dan een transfer maken met de kans dat je bij je nieuwe club niet aan spelen toekomt, of kies je voor zekerheid en de kans op een WK te spelen? Ik denk dat spelers dat toch laten meewegen in hun beslissing", stelt de Deen.

Ook Cyriel Dessers is op huurbasis actief in De Kuip. De Belgische spits heeft een afkoopsom van vier miljoen euro bij KRC Genk. De kans dat Feyenoord dat betaalt voor een wisselspeler, is vrijwel uitgesloten. "Terwijl hij doet waarvoor we hem hebben gehuurd. Dessers heeft gewoon de pech dat Linssen er is. De trainer is echt tevreden, alleen is het inderdaad zo dat we als club niet in staat zijn zo'n speler voor zo'n bedrag er bij te nemen."