'Schmidt vertelde ons donderdagochtend dat hij vertrekt, we waren verrast'

'Schmidt vertelde ons donderdagochtend dat hij vertrekt, we waren verrast'

03-02-2022 14:10 Laatste update: 14:34
74

De selectie van PSV werd donderdagochtend op de hoogte gebracht van het besluit van Roger Schmidt om na dit seizoen te vertrekken. Volgens Olivier Boscagli reageerden de spelers verrast.

"We hoorden het pas vanochtend. We hadden een kleine meeting met de spelers en staf, waarin de trainer uitlegde dat hij zijn contract niet zal verlengen", laat Boscagli weten in gesprek met ESPN. "Hij vertelde dat hij een akkoord had met de club om zijn avontuur hier niet voort te zetten. Het was vrij kort, net voor de training. Hij wilde ons gewoon laten weten dat hij hier volgend jaar niet meer is."

"Hij zei wel dat hij iets wil winnen dit jaar. Zijn focus is bij ons. Hij denkt nergens anders aan", benadrukt de Franse verdediger, die het nieuws niet aan had zien komen. "We waren wel een beetje verrast, want we hadden hier nog niets over gehoord. Maar je weet dat het snel kan gaan in het voetbal. Nu weten we het, maar voor mij verandert er niets. Natuurlijk is het een verrassing voor de spelers, ik weet niet of de staf het al wist. Maar we moeten ermee omgaan."