ED: PSV sprak al met Van Nistelrooy, informeel contact gezocht met Koeman

ED: PSV sprak al met Van Nistelrooy, informeel contact gezocht met Koeman

03-02-2022 21:35 Laatste update: 21:48
183

PSV is meteen na de mededeling dat Roger Schmidt na dit seizoen stopt in Eindhoven in gesprek gegaan met Ruud van Nistelrooy. De clubleiding ziet in de trainer van Jong PSV een kandidaat om Schmidt op te volgen. 

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De kans dat Van Nistelrooy daadwerkelijk de nieuwe trainer wordt van PSV 1, lijkt klein. Hij gaf eerder al aan nog niet klaar te zijn bij Jong PSV. Of hij de 'lokroep' van het eerste elftal kan weerstaan, wordt snel duidelijk. De clubleiding is erg onder de indruk van de ontwikkeling van de voormalig topspits als trainer.

Het ED meldt dat er volgens een 'betrokkene' ook informeel contact gezocht is met Ronald Koeman. Hier is vanuit het kamp van Koeman echter nog geen reactie op gekomen. Met Phillip Cocu sprak PSV nog niet, maar die gaf onlangs al aan dat hij open zou staan voor een tweede periode in Eindhoven. De directie van PSV is ook zeer gecharmeerd van Peter Bosz, maar het is niet bekend of die Lyon na dit seizoen wil verruilen voor een avontuur in het Philips Stadion.

Schmidt reageerde zelf donderdagavond pas op zijn aanstaande vertrek bij PSV. "Het heeft niets te maken met het financiële aspect, het budget, het perspectief. Het is iets totaal anders. Zoals ik al zei, is het alleen de vraag geweest of ik vier jaar lang bij PSV wilde blijven. Vier jaar is lang voor een trainer."