Kasius over Bayern: 'Klinkt fantastisch, maar misschien nummertje in het tweede'

Kasius over Bayern: 'Klinkt fantastisch, maar misschien nummertje in het tweede'

04-02-2022 10:50
28

Denso Kasius blikt in gesprek met Voetbal International terug op een hectisch slot van de transferperiode. De back van FC Utrecht maakte als huurling bij FC Volendam grote indruk en maakte een miljoenentransfer naar Bologna, ondanks verwoede pogingen van Bayern München om tussenbeide te kopen.

Op 21 januari speelde Kasius met FC Volendam tegen MVV, nog niet wetend dat het zijn laatste wedstrijd voor Het Andere Oranje zou worden. "Natuurlijk wist ik dat Bologna interesse had, maar ze wilden me huren met een optie tot koop. Dat was op dat moment geen optie. We zeiden ook tegen elkaar: dan moeten we maar kijken of er komende zomer een mooie club voorbij komt", blikt hij in gesprek met Voetbal International terug. I Rossoblù pakten echter alsnog door. "Op donderdag hadden we een zoom-meeting, op vrijdag zat ik in het vliegtuig naar Italië. Het was een jongensdroom. Het verhaal van de club was goed, ze hebben echt een plan met me."

Wedden

Meer odds

Bologna speelt in een systeem met drie centrale verdedigers en twee vleugelspelers en Kasius moet op termijn de rechterkant gaan bestrijken. Voordat het zover is, krijgt hij de tijd om te acclimatiseren. Tijdens zijn eerste trainingen heeft hij namelijk behoorlijk moeten wennen. "Het niveau ligt echt een stukje hoger. Op het einde speelden we veel twee-tegen-twee en drie-tegen-drie. Ik was compleet gesloopt. Maar je wilt je niet laten kennen natuurlijk. Dus ik ben redelijk diep gegaan."

Het feit dat Bayern München voor het afronden van de transfer nog een poging waagde, kon Kasius niet op andere gedachten brengen. "Ik had het verhaal van Bologna aangehoord. Er lag echt een goed plan. Bij Bayern München ben je misschien toch wel meer een nummertje en begin je in het tweede elftal", verklaart de Delftenaar. "Natuurlijk, het klinkt fantastisch: Bayern München. Maar ik ben nog een jonge jongen, negentien jaar. Als ik het bij Bologna goed doe, is er nog van alles mogelijk."