Heerenveen zit met vergeten Uruguayaan in zijn maag: 'Helaas kink in de kabel'

Heerenveen zit met vergeten Uruguayaan in zijn maag: 'Helaas kink in de kabel'

04-02-2022 12:38
31

De Uruguayaan Joaquín Fernández meldde zich medio 2020 bij sc Heerenveen, maar heeft sindsdien welgeteld nul wedstrijden gespeeld en werd al snel verhuurd aan Montevideo City Torque in zijn geboorteland. Technisch manager Ferry de Haan hoopte de 23-jarige verdediger afgelopen maand te slijten, maar is niet in zijn opzet geslaagd.

De huurtransfer liep per 1 januari af en Fernández ligt nog anderhalf jaar vast in het Abe Lenstra Stadion. Dat hij geen perspectief heeft in Friesland, is echter duidelijk. "Voor Joaquín dachten we een oplossing gevonden te hebben, dat hij definitief zou vertrekken. Maar helaas kwam daar een kink in de kabel", stelt De Haan onomwonden in gesprek met de Heerenveen-kanalen.

Heerenveen moet nu op zoek naar andere oplossingen. "Dat kan betekenen dat we goed naar zijn contractstatus moeten gaan kijken. Of dat we hem terug moeten halen, maar ik denk dat dat laatste niet wenselijk is voor alle partijen, maar soms gebeuren er wel eens dingen waar we naar moeten handelen. We hadden de hoop dat hij definitief zou vertrekken, dat had hij uiteraard zelf ook, maar dat is helaas niet geslaagd."