De Haan over bliksemvertrek Veerman: 'Uiteindelijk wel een verrassing, ja'

De Haan over bliksemvertrek Veerman: 'Uiteindelijk wel een verrassing, ja'

4 februari - 10:30
22

SC Heerenveen-directeur Ferry de Haan heeft afgelopen maand geen half werk geleverd: waar Amin Sarr, Thom Haye, Sydney van Hooijdonk en Anas Tahiri de Friese gelederen kwamen versterken, heeft Heerenveen afscheid genomen van trainer Johnny Jansen, Joey en Henk Veerman, Rodney Kongolo en Benjamin Nygren. Vooral het vertrek van Henk Veerman naar FC Utrecht kwam enigszins uit de lucht vallen.

De lange spits had een transfer naar Utrecht al jarenlang in zijn hoofd zitten, na een belofte die hij in zijn amateurtijd aan de familie van een overleden vriend deed. Dat het in de net afgesloten transferperiode zou gaan gebeuren, was echter opvallend. "Of het een verrassing was? Ja, uiteindelijk wel. Het is altijd redelijk rustig geweest rondom Henk", aldus De Haan in gesprek met de Heerenveen-kanalen. "Maar toen bekend werd dat Utrecht interesse had, is het eigenlijk best snel gegaan."

Vlak voordat Veerman vertrok, had Heerenveen met Van Hooijdonk al een nieuwe spits in huis gehaald. "We hebben ook wel aangegeven dat we daar zekerheid over wilden hebben. Want een spits laten gaan en helemaal niemand hebben, dat vonden we iets te veel van het goede. Maar goed, als je terugkijkt, dan denk ik dat dit een transfer was die voor alle partijen goed was: Henk die een nieuwe impuls krijgt, het biedt voor ons weer kansen en mogelijkheden. Dus een goede transfer, denk ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.