Slot lacht: 'Geïnteresseerde ploegen kunnen zich bij onze teammanager melden'

Slot lacht: 'Geïnteresseerde ploegen kunnen zich bij onze teammanager melden'

04-02-2022 15:22 Laatste update: 15:24
39

Feyenoord-trainer Arne Slot is blij met de vlak voor de transferdeadline overgekomen Philippe Sandler, maar brengt de centrale verdediger rustig. Zondag zal hij nog niet van de partij zijn als Feyenoord de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot Sparta.

Sandler speelde in de eerste seizoenshelft voor het Franse ESTAC Troyes, maar kwam mede door blessureleed sinds eind september niet meer in actie. "Het begint er wel mee dat we hem eerst moeten opbouwen en dat moeten we niet te gehaast doen, daar nemen we goed onze tijd voor, om ervoor te zorgen dat hij ergens de komende weken een keer klaar zal zijn om minuten te gaan maken."

Daarvoor gaat Feyenoord speciale gelegenheden creëren, kondigt Slot alvast aan. "Het meest logisch zou zijn als hij natuurlijk eerst in een oefenwedstrijd zijn minuten maakt. En we hebben er inmiddels eentje vastgelegd, ik weet niet of voor hem te vroeg komt, maar bij dezen. We zijn nog op zoek naar wat oefenwedstrijden in de maanden februari en maart. Dus als ploegen dit horen die hier ook naar op zoek zijn, dan kunnen ze zich bij onze teammanager melden", lacht de trainer.

Naast Sandler werden ook Jorrit Hendrix, Patrik Walemark, Cole Bassett en Karim Dermane in januari vastgelegd. Slot is tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft, bevestigt hij desgevraagd. "Dat was ik ook al met hoe die er voor de winterstop uitzag. Maar wat heel mooi is en wat we, denk ik, heel goed gedaan hebben, is dat we in twee windows heel veel spelers hebben laten gaan. En ik denk dat – niemand uitgezonderd – iedereen vindt dat Feyenoord er de afgelopen zomer sterker op geworden is en ook deze winter er sterker op geworden is. En dan te bedenken dat we hetzij minder óf om en nabij hetzelfde geld uitgegeven hebben."