Pijnlijke avond voor Vitesse: FC Twente wint ruim in lege Grolsch Veste

Pijnlijke avond voor Vitesse: FC Twente wint ruim in lege Grolsch Veste

05-02-2022 22:51
69

FC Twente heeft Vitesse op een pijnlijke nederlaag getrakteerd. In een lege Grolsch Veste waren de Tukkers met liefst 3-0 te sterk, mede dankzij twee goals van Ricky van Wolfswinkel.

FC Twente werd na achttien minuten in het zadel geholpen door Sondre Tronstad, die een voorzet in zijn eigen doel gleed. Tot dat moment had Vitesse niet onder gedaan voor de thuisploeg - zo werd een treffer van Adrian Grbic afgekeurd wegens buitenspel - maar de tegentreffer maakte de opdracht niet eenvoudiger. De Arnhemmers hadden veelvuldig de bal, maar liepen zich stuk op een rode muur.

Kort voor rust kreeg Van Wolfswinkel de kans om zijn oude ploeg pijn te doen. Na een uitglijder van Riechedly Bazoer kreeg de spits van Twente de ruimte om uit te halen, maar met een knappe sliding greep Matus Bero net op tijd in. Toch stond Vitesse halverwege voor een loodzware opdracht na een tamelijk ongelukkige actie van Jeroen Houwen. De keeper gooide helemaal verkeerd in en de bal kwam voor de voeten van Dimitris Limnios, die zag hoe Jacob Rasmussen zich voor zijn schot gooide. De Deen voorkwam daarmee een doelpunt, maar raakte de bal wel met zijn arm. Hij kreeg rood en Twente een penalty, die werd benut door Van Wolfswinkel.

Mocht Vitesse in de tweede helft nog hoop hebben gekoesterd op een goed resultaat, dan werd dat al snel teniet gedaan. De Arnhemmers stuntelden opnieuw achterin, Houwen kwam half uit en Doekhi greep niet in, waardoor Van Wolfswinkel zijn tweede van de avond maakte. Voor de ervaren spits is het al zijn elfde doelpunt van het seizoen. Beide teams leken het daarna wel te geloven. Twente maakte nog het meeste aanspraak op een vierde goal, maar invallers Vaclav Cerny en Virgil Misidjan hadden het vizier niet op scherp.

FC Twente staat door de ruime zege weer op de vierde plaats in de Eredivisie, voor AZ. De ploeg van coach Ron Jans is bovendien al tien duels op rij ongeslagen. Vitesse blijft voorlopig zesde, maar heeft nu vijf punten minder dan de Tukkers.