'Op bank ben ik coach, maar zie ook dat m'n zoon twee keer scoort. Heel apart'

'Op bank ben ik coach, maar zie ook dat m'n zoon twee keer scoort. Heel apart'

06-02-2022 18:23
17

Na afloop van Willem II - RKC Waalwijk (3-1) had Joseph Oosting het lastig. De trainer van de bezoekers verloor en zag hoe uitgerekend zijn zoon Thijs twee goals maakte tegen zijn ploeg. De aanvallende middenvelder van Willem II had het minder moeilijk met de wedstrijd tegen zijn vader.

Thijs maakte al vroeg in de wedstrijd twee goals tegen het RKC van Joseph. Mede daardoor konden de Tilburgers overtuigend winnen. De trainer van RKC worstelde na afloop met zijn gevoelens. "Dat heb ik aangegeven: ik ben ook nog vader en ik weet wat hij er allemaal voor gedaan heeft", vertelt Joseph over zoon Thijs bij ESPN. "Natuurlijk worstel je daarmee, het is heel apart dat we tegen elkaar moesten spelen."

"Op de bank ben ik trainer. Natuurlijk zie je wel dingen van hem, maar uiteindelijk probeer ik professioneel te zijn en ons aan het plan te houden", vervolgt de oefenmeester van de Waalwijkers. "Daar coach ik op, maar natuurlijk zie je dat hij twee keer scoort, dat is heel apart." Had Oosting zijn zoon niet naar RKC moeten halen? "Wij kunnen hem niet betalen", luidt het korte antwoord.

Tussen hun interviews troffen vader en zoon elkaar. Joseph en Thijs gaven elkaar een dikke knuffel. "Dat was honderd procent gemeend, er zit niks gemeens bij", vertelt de aanvallende middenvelder. "We blijven vader en zoon en voor ons is het ook bijzonder dat we tegen elkaar spelen." De Oosting van Willem II leek echter minder moeite te hebben met de familiestrijd. "Ik was op het moment dat ik scoorde vooral heel erg blij. Je denkt daarna pas: oh ja, ik heb tegen mijn vader gespeeld, twee keer gescoord en gewonnen."