Debutant ziet Heerenveen als springplank: 'Ik wil in top-vijf competitie spelen'

Debutant ziet Heerenveen als springplank: 'Ik wil in top-vijf competitie spelen'

06-02-2022 23:27
9

Amin Sarr ziet sc Heerenveen als mooie springplank richting de top. De kersverse aanwinst hoopt dat hij ooit in één van de top-vijf competities mag spelen.

Heerenveen nam Sarr deze winter voor ruim twee miljoen euro over van Malmö FF. In gesprek met het Zweedse Fotbollskanalen legt de spits zijn transfer naar Friesland uit. "Voor mij klonk het interessant. Het voelde alsof mijn kansen hier veel groter zijn dan in Zweden."

Sarr heeft een duidelijk doel voor ogen. "Mijn droom is om in één van de vijf beste competities ter wereld te spelen, bij één van de grootste clubs in de wereld", is de Zweed duidelijk. "Ik wil het daar dan ook goed doen. Ik zie mijn transfer naar Heerenveen als een hele goede stap om dit te kunnen bereiken."

Zaterdagavond maakte Sarr al zijn debuut voor Heerenveen, toen de Friezen met 2-0 van Fortuna Sittard verloren. "Het voelde heel goed", stelt Sarr. "Het was alleen jammer dat we geen resultaat behaalden. We kregen verschillende kansen. Maar verder ben ik blij met mijn debuut, het voelde alsof ik met energie binnenkwam."