Eredivisie-flops: PSV-duo in lijst na pijnlijke nederlaag, weer meerdere keepers

Eredivisie-flops: PSV-duo in lijst na pijnlijke nederlaag, weer meerdere keepers

07-02-2022 11:00
29

Het Eredivisie-weekend zit erop en dus is het tijd voor de floplijst van VoetbalPrimeur. PSV, sc Heerenveen en Heracles Almelo zijn deze week de hofleveranciers.

Yvon Mvogo (PSV)
De Zwitser kreeg na lang wachten eindelijk de kans onder de lat bij PSV, maar hij ging na 75 minuten hopeloos de fout in. De blunder kostte de Eindhovenaren minimaal één punt. Mvogo kreeg tegen AZ ook meer goals tegen dan dat hij reddingen verrichtte. Dat zijn geen beste cijfers voor een keeper die zichzelf moet bewijzen.

Jeroen Houwen (Vitesse)
Ook deze week maken meerdere Eredivisie-keepers hun opwachting in de floplijst. Houwen heeft zijn uitverkiezing te danken aan een lachwekkende fout tegen FC Twente: de sluitpost wilde de bal naar een ploeggenoot gooien, maar dat mislukte compleet. Daardoor moest Jacob Rasmussen een rode kaart incasseren, scoorde Ricky van Wolfswinkel uit een strafschop en speelde Vitesse een verloren wedstrijd.

Ibrahim Dresević (sc Heerenveen)
De verdediger zag er niet goed uit bij alle twee de goals die Heerenveen moest incasseren bij Fortuna Sittard. Ook het spel aan de bal van Dresević was bedroevend in Limburg.

Mario Götze (PSV)
De Duitser presteert dit seizoen – enkele uitzonderingen daargelaten – ondermaats en dat was tegen AZ niet anders. Götze oogde als schaduwspits gefrustreerd en was geen moment bepalend voor PSV. Wanneer gaan we de oude Götze weer zien?

Bart Vriends (Sparta Rotterdam)
Vriends had een rol bij de helft van de goals die Feyenoord maakte in de stadsderby: bij de 2-0 gaf hij doelpuntenmaker Alireza Jahanbahksh te veel ruimte en bij de 4-0 gleed Vriends onhandig uit, waardoor Guus Til de bal kon oppikken en scoren. Als Sparta degradatie wil afwenden, kunnen zulke fouten niet gemaakt worden.

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
Het begint bijna eenzijdig te worden, maar na het optreden van Vaessen tegen Willem II kunnen we niet anders dan weer een doelman in de floplijst opnemen. Vaessen dook compleet de verkeerde kant op bij de 1-0 en liet later een kopballetje van Jizz Hornkamp op onbegrijpelijke wijze in het doel rollen.

Calvin Verdonk (NEC)
De verdediger gaf tegen PEC Zwolle een prachtig voorbeeld van hoe je níet moet uitverdedigen. Verdonk leverde de bal eerst op de rand van de zestien in bij Daishawn Redan. Toen de linkspoot de bal niet veel later weg wilde werken, speelde hij hem zo in de voeten van Mustafa Saymak. De fouten waren niet zonder gevolgen: door de knulligheden kon PEC de 1-1 maken, wat ook de einduitslag werd.

Marco Rente (Heracles Almelo)
De Heracles-verdediging zag er in de Johan Cruijff Arena een aantal keer niet goed uit. Dat was mede te danken aan Rente, al zakten een aantal andere Almelose collega's ook door de ondergrens in Amsterdam.

Filip Stevanović (sc Heerenveen)
Zoals eerder beschreven ging er verdedigend een hoop mis bij Heerenveen in Sittard, maar in de aanval liep het ook niet zoals het moest. De Friezen kwamen wel tot kansen, maar die werden allemaal om zeep geholpen. Daar had Stevanović een groot aandeel in.

Kaj Sierhuis (Heracles Almelo)
Tegen Ajax gaf de spits een assist aan de verkeerde kant. Ook speelde Sierhuis niets klaar, waardoor hij zich in de 72ste minuut afreageerde op Noussair Mazraoui. Sierhuis, die zelf ook schrok van zijn tackle, mag van geluk spreken dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd. Frank Wormuth besloot daarna in te grijpen door de aanvalsleider te wisselen.