Telegraaf speculeert na Overmars-exit over Ten Hag en begin 'nieuw Ajax-tijdperk'

Telegraaf speculeert na Overmars-exit over Ten Hag en begin 'nieuw Ajax-tijdperk'

07-02-2022 07:16 Laatste update: 07:25
162

Het abrupte vertrek van Marc Overmars bij Ajax kan indirect verstrekkende gevolgen hebben, vermoedt De Telegraaf. De directeur voetbalzaken haalde eind 2017 trainer Erik ten Hag naar Amsterdam en werkte sindsdien nauw met hem samen: of Ten Hag ook volgend seizoen nog bij Ajax zit, waagt de ochtendkrant echter te betwijfelen.

Overmars heeft de tien jaar vol gemaakt in Amsterdam en verlengde onlangs nog zijn contract tot medio 2026. Zondagavond laat is zijn tweede Ajax-periode – hij diende de club in de jaren negentig al vijf jaar lang als speler – echter opeens geëindigd. Nadat boven water kwam dat hij gedurende lange tijd grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega's stuurde, heeft Ajax zondagavond laat zijn onmiddellijke vertrek bevestigd.

De Telegraaf vraagt zich af wat dit zal betekenen voor Ten Hag. 'De impact van het vertrek van Overmars is groot, niet in het minst omdat hij zo'n nauwe relatie onderhield met succestrainer Ten Hag, van wie sowieso al werd gevreesd, dat hij na dit seizoen zou vertrekken', schrijft men. 'Die kans lijkt nu alleen maar verder toegenomen. En daarmee lijkt zomaar ineens een nieuw Ajax-tijdperk aan te breken.'

Ten Hag werd halverwege het seizoen 2017/2018 losgeweekt van FC Utrecht, beleefde een moeizaam debuutseizoen in Amsterdam, maar begon toen aan één van de meest succesvolle tijdperken in de recente Ajax-geschiedenis. Zowel in 2019 als in 2021 won Ajax de dubbel en in 2020 stonden de Amsterdammers bovenaan, toen de Eredivisie voortijdig werd afgebroken. In 2019 stond Ajax bovendien op de rand van de Champions League-finale.