'Stop alsjeblieft met die statements: hier maakt niemand in Den Haag zich druk om'

'Stop alsjeblieft met die statements: hier maakt niemand in Den Haag zich druk om'

07-02-2022 13:44
24

Go Ahead Eagles-middenvelder Luuk Brouwers verloor zondag met zijn club van FC Groningen, maar was blij dat er in elk geval weer publiek op de tribunes zat. De beste Eredivisie-speler van de maand oktober is een uitgesproken tegenstander van voetbal in lege stadions.

Een deel van het Groningse publiek sloeg de wedstrijd over en protesteerde buiten de Euroborg, waar echter nog altijd 6900 fans aanwezig waren. "Ik heb vorig seizoen vaak met tranen in de ogen gevoetbald in die lege stadions. Je merkte dit weekeinde hoe belangrijk fans zijn. Ik had het zaterdag voor de televisie al en nu in Groningen weer", aldus Brouwers in gesprek met De Stentor. "Fans jutten ze op, het doet wat met je. Dat willen wij volgende week tegen AZ ook voelen."

Dat onder meer algemeen directeur Jan Willem van Dop opriep om helemaal geen fans toe te laten, tenzij er alsnog meer dan één derde van De Adelaarshorst-capaciteit bezet mag worden, is dan ook in het verkeerde keelgat geschoten bij Brouwers. "Daar hebben wij als spelers toch ook wat van te vinden?", aldus de 23-jarige Brabander. "Laten we alsjeblieft stoppen met dit soort statements. Er is in Den Haag helemaal niemand die zich er druk om maakt of wij in een leeg stadion voetballen. We hebben alleen onszelf ermee. Ik heb met Van Dop gesproken en onze mening als spelers kenbaar gemaakt. Wij willen gesteund worden in het stadion. We zitten in een negatieve fase. Laten we die samen doorbreken."

De laatste Eredivisie-zege van Go Ahead dateert namelijk van 27 november, uit bij Willem II. De promovendus staat dertiende, zes punten boven de degradatiestreep.