PSV kan één naam alvast doorstrepen: Van Nistelrooy zal Schmidt niet opvolgen

PSV kan één naam alvast doorstrepen: Van Nistelrooy zal Schmidt niet opvolgen

07-02-2022 23:02 Laatste update: 23:12
101

Ruud van Nistelrooy zal Roger Schmidt niet opvolgen bij PSV. De trainer van Jong PSV heeft dat maandagavond bevestigd na de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong Ajax.

Nadat Roger Schmidt bekendmaakte dat hij na dit seizoen af zal zwaaien, werd Van Nistelrooy genoemd als mogelijke opvolger. De voormalig topspits is bij Jong PSV echter pas aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in het betaald voetbal bezig. Voor het weekend had hij een gesprek met de clubleiding, maar in principe is Van Nistelrooy ook volgend seizoen werkzaam in de Keuken Kampioen Divisie, heeft hij maandag na de 2-0 nederlaag bij Jong Ajax laten weten.

Er werd weliswaar een 'kiertje overgehouden', zo heeft hij tegenover ESPN toegegeven, maar Van Nistelrooy zal eerst nog ervaring opdoen bij de Eindhovense beloften. "Ik blijf bij mijn traject, wat ik al zei daarvoor. Dat is nu duidelijk, intern heb ik dat gecommuniceerd", aldus de 45-jarige Geffenaar. "Daar kan ik ook duidelijk over zijn, dat ik volgend seizoen niet doorga naar het eerste van PSV."

Ondanks de nederlaag van maandagavond is Jong PSV onder Van Nistelrooy aan een prima seizoen bezig. Na 25 van de 38 Keuken Kampioen Divisie-speelrondes staat men negende in de Keuken Kampioen Divisie.