Arbiter 'sloeg' Hoedemakers uit de wedstrijd: 'Pech, maar wel heel vervelend'

Arbiter 'sloeg' Hoedemakers uit de wedstrijd: 'Pech, maar wel heel vervelend'

08-02-2022 16:35
16

Edwin van de Graaf, de scheidsrechter die zaterdagavond Cambuur-speler Mees Hoedemakers uit de wedstrijd 'sloeg', baalt van zijn actie. De leidsman benadrukt dat er sprake is van pech.

Hoedemakers moest nog voor rust vervangen worden omdat hij door de scheidsrechter in het gezicht werd geraakt. Van de Graaf wilde op dat moment aangeven naar welke partij de vrije trap ging, maar dat kwam de middenvelder op een oogblessure te staan. "Het is gewoon pech", zegt de leidsman in de SportCast van Omrop Fryslan.

Het blesseren van een speler door de scheidsrechter is historisch, maar Van de Graaf had er veel liever geen deel van uitgemaakt. "Dit is heel vervelend voor Mees en voor Cambuur. Het is natuurlijk ook nooit de bedoeling om op deze manier onderdeel te worden van de wedstrijd."

Hoedemakers was net terug van een blessure die hem tegen Sparta (1-1) nog aan de kant hield. Het is niet duidelijk of de spelmaker van de Friezen ditmaal ook wedstrijden zal missen en hoe veel er dat zullen zijn. Cambuur speelt aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en gaat ruim een week later bij Feyenoord op bezoek.