Spaanse pers maakt kennis met Vilhena: 'Een openbaring, hij was de beste man'

Spaanse pers maakt kennis met Vilhena: 'Een openbaring, hij was de beste man'

8 February - 16:50
54

Tonny Vilhena heeft zich maandagavond uitstekend gepresenteerd bij Espanyol. De middenvelder debuteerde in de basis van de Catalaanse club en was ondanks een 2-1 nederlaag tegen Athletic Club de Bilbao de uitblinker.

De Spaanse media waren onder de indruk van Vilhena, die na drie minuten al tot scoren kwam door een voorzet knap binnen te schieten. De nederlaag die uiteindelijk werd geleden, namen de kranten hem niet kwalijk. Sport beoordeelde de Nederlander bijvoorbeeld met een 7 en dat was het hoogste punt van alle spelers van Espanyol.

Volgens AS speelde Vilhena als een 'openbaring'. De van FK Krasnodar gehuurde middenvelder toonde zich als een goede aanwinst voor Espanyol. 'Hij bewees dat hij, zoals de trainer al voorspelde, een veelzijdige speler is', zo valt er te lezen. 'Vilhena scoorde niet alleen, maar verdedigde ook mee en bewoog goed. Hij was de beste man aan de zijde van de Periquitos'.

Tenslotte besteedde ook El Mundo Deportivo aandacht aan Vilhena, die als lichtpuntje wordt gezien bij het kwakkelende Espanyol. 'Hij was de enige die zich onttrok aan de malaise', oordeelde de rapporteur. 'Vilhena was actief, maakte een prima doelpunt en probeerde nog vaker gevaarlijk te zijn. Goed gedaan.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s