'Die eerste goal valt te vroeg en dan weet je dat Ajax het lekker gaat uitspelen'

'Die eerste goal valt te vroeg en dan weet je dat Ajax het lekker gaat uitspelen'

09-02-2022 21:22
27

Vitesse-aanvoerder Danilho Doekhi kon niet anders dan concluderen dat hij met de Arnhemmers een kansloze bekeravond tegen Ajax beleefde. Het duel tussen de beide finalisten van vorig seizoen leverde een duidelijke 5-0 zege op voor de thuisploeg.

Na een kwartier maakte Antony de eerste namens Ajax. "We hadden een plan om het compact te houden, zo lang mogelijk op 0-0 houden en dan hopen dat je zelf eruit kan komen. Alleen, die eerste goal valt te vroeg en dan weet je dat zij het lekker gaan uitspelen. Ze willen doorgaan en dan hebben ze er zin in", aldus Doekhi in gesprek met ESPN.

Met name de eerder genoemde Antony bleek ongrijpbaar, ondanks waarschuwingen vooraf. "Dat is het lastige: als je kort zit, kan hij ook in de diepte gaan. We probeerden zijn linkerbeen dicht te houden, maar dat hebben we niet goed genoeg gedaan."

Vitesse kan zich nu richten op de competitie én de Conference League. Zaterdag ontvangt het PSV in eigen huis, vijf dagen later speelt men uit tegen het Oostenrijkse Rapid Wien.