RKC kiest weer B-keus en moet bekerdroom laten varen: 'Eredivisie prioriteit'

RKC kiest weer B-keus en moet bekerdroom laten varen: 'Eredivisie prioriteit'

09-02-2022 21:54
30

RKC Waalwijk speelde woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen AZ, maar koos er opnieuw voor om in de beker met de B-keus te spelen en ging kansloos met 0-4 onderuit. Aanvoerder Melle Meulensteen, die wél in de basis bleef staan, wil daar echter niet te lang bij stilstaan.

RKC redde het in de vorige rondes tegen Willem II, Harkemase Boys en ADO Den Haag met de reserves, maar dat zat er tegen AZ niet in. "De beker is gewoon een kans om andere jongens te laten spelen, dat hebben we vanaf wedstrijd één gedaan. En dat hebben we goed opgepakt en ik denk dat het ook de sterkte is van deze selectie, dat we met andere jongens ook een goede wedstrijd neer kunnen zetten", aldus Meulensteen in gesprek met ESPN. "Alleen vandaag (woensdag, red.) was AZ gewoon veel en veel te goed."

De nummer twaalf van de Eredivisie hoeft niet langer met een schuin oog naar Europees voetbal te kijken en kan zich richten op de strijd tegen degradatie. RKC staat twaalfde in de Eredivisie, met een voorsprong van zes punten op de degradatiestreep en treft in één maand tijd Feyenoord, FC Twente én Ajax. "Voor RKC is het het belangrijkste om gewoon in de Eredivisie te blijven. De KNVB Beker is leuk om die momenten te pakken en zo ver mogelijk te komen als je kunt", aldus Meulensteen. "Prioriteit één is in de Eredivisie blijven."