Van FC Eindhoven naar Champions League-drempel: Soms nog moeilijk te geloven

Van FC Eindhoven naar Champions League-drempel: "Soms nog moeilijk te geloven"

11-02-2022 09:11
25

Siebe Van Der Heyden zou in drie jaar tijd van FC Eindhoven naar de Champions League kunnen gaan. De 23-jarige verdediger speelde in het seizoen 2018/2019 aan de Aalsterweg, promoveerde vorig seizoen met Union Saint-Gilloise naar het hoogste niveau van België en staat nu met de promovendus op een sensationele eerste plek.

Na 26 van de 34 speelrondes – na het reguliere seizoen worden de punten wel gehalveerd en speelt de top-vier extra play-offs om de landstitel – staat Union liefst tien punten los van achtervolger Royal Antwerp FC. De Champions League komt dus met de week dichterbij voor de club van Bart Nieuwkoop. "Ook voor mij is het soms nog moeilijk te geloven", vertelt Van der Heyden aan het Eindhovens Dagblad. "Pure kippenvel. Over 10, 20 jaar zal ik hier nog vaak aan terugdenken."

Van der Heyden is na drie seizoenen vergroeid met Union en heeft het clublogo op zijn lichaam laten tatoeëren. "Wat me dierbaar is, houd ik graag dicht bij me. Tussen 2016 en 2018 lukte het niet om in België door te breken en die titel betekende een tweede kans. Voor mij daarom heel speciaal."

Voordat die doorbraak er kwam, week hij dus één seizoen uit naar Eindhoven, waar hij opbloeide in het Jan Louwers Stadion. "Zonder die club, die veel voor mij betekent, voetbalde ik nu misschien in de derde of vierde klasse van België", aldus Van der Heyden, die ook eeuwig dankbaar is voor zijn verblijf in een gastgezin uit het naburige Riethoven. "Het zijn de warmste mensen die ik ken. En ook hun hond, Teuntje, is geweldig. Ik mis ze weleens."