Opvallend statement van woest KRC Genk: media worden geboycot

Opvallend statement van woest KRC Genk: media worden geboycot

11-02-2022 09:53
14

KRC Genk heeft na zijn midweekse wedstrijd tegen OH Leuven uitgepakt met een opvallend statement. De Belgische club ging aan Den Dreef in de laatste minuut onderuit en heeft laten weten even niet meer beschikbaar te zijn voor de media.

De Limburgers waren niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Bert Put. Genk zag Bryan Heynen al na een kwartier rood krijgen en claimde tevergeefs twee keer een strafschop. In de blessuretijd ging de bal alsnog op de stip, in het voordeel van de thuisploeg welteverstaan: Sory Kaba hielp Leuven aan een laten thuiszege.

Al deze incidenten zijn klaarblijkelijk in het verkeerde keelgat geschoten bij Genk. 'Spelers, trainer en andere vertegenwoordigers van KRC Genk zullen voor, tijdens en na de wedstrijd van komende zondag tegen Standard voor geen enkele media-activiteit beschikbaar zijn, uit onvrede over een aantal scheidsrechterlijke beslissingen in de voorbije wedstrijden en een gebrek aan respect voor onze spelers en onze club', laat Genk weten via de officiële kanalen.

De uiteindelijke nummer twee van het vorige Jupiler Pro League-seizoen draait matig en staat na 26 speelrondes achtste. Trainer John van den Brom moest al plaatsmaken voor Bernd Storck. Carel Eiting maakte vlak voor de deadline een winterse transfer naar Huddersfield Towen en vertelde daar in gesprek met VoetbalPrimeur al uitgebreid over.