Openhartige Rooney onthult alcoholprobleem: 'Had iemand kunnen vermoorden'

Openhartige Rooney onthult alcoholprobleem: 'Had iemand kunnen vermoorden'

11-02-2022 10:35
40

Wayne Rooney worstelde tijdens zijn spelerscarrière met een drankprobleem. De voormalige sterspeler van Manchester United en topscorer aller tijden van het Engelse elftal doet in gesprek met de BBC een boekje open over zijn alcoholgebruik. 

Rooney had last van de massale aandacht en druk nadat hij al op zijn zestiende doorbrak bij Everton. Hij misbruikte alcohol om met zijn mentale problemen om te gaan. Als hij een paar dagen vrij was, greep de aanvaller naar de fles. "Ik zou letterlijk twee dagen lang gaan drinken, me vervolgens opfrissen - oogdruppels, kauwgum, mondwater - om vervolgens op een voetbalveld rondjes te gaan rennen en te trainen."

Rooney wist dat hij een probleem had, maar durfde geen hulp te zoeken. "Tien, vijftien jaar geleden kon ik nog niet een kleedkamer binnenwandelen en zeggen: Ik worstel met alcohol, ik worstel met mijn mentale gezondheid. Dat kon gewoon niet." Tijdens de donkerste dagen vreesde Rooney dat hij zichzelf of iemand anders zou doden. "Ik heb dronken achter het stuur gezeten, ik had iemand kunnen vermoorden."

De inmiddels 36-jarige Engelsman, die momenteel manager is van Derby County, realiseerde zich uiteindelijk dat hij hulp nodig had. "Om mezelf te redden, maar ook mijn familie." Rooney erkent ook dat hij meermaals een scheve schaats heeft gereden, maar hij is nog steeds samen met zijn vrouw Colleen, met wie hij vier kinderen heeft. "Zij had mij kunnen verlaten, maar we houden van elkaar."