Overmars is ook bij Ajax-opponent Twente nieuws: 'Kreeg contract van Marc'

11 februari om 11:16

Het nieuws rond Marc Overmars houdt ook Ajax' volgende tegenstander FC Twente bezig. Dat beaamt Jeffrey de Lange, die de gevallen directeur voetbalzaken nog kent uit zijn eigen periode bij de Amsterdammers.

"Wij lezen ook van alles en nog wat. Je krijgt het mee en je hebt het erover, maar inhoudelijk kun je er niets over zeggen. Wij vinden het alleen maar verdrietig voor de mensen die erbij betrokken zijn", zegt de doelman van de Tukkers tegen Ajax Showtime. De Lange speelde in de jeugd van Ajax, maar had niet veel met Overmars te maken. "Toen ik een contract kreeg aangeboden, was dat wel via Marc. Ik ken Marc niet heel goed, maar het is een hele nare situatie. Ook voor de club Ajax is dit heel vervelend."

De Lange draagt de Amsterdammers nog altijd een warm hart toe. "Ajax is een deel van mijn leven geweest. Ik spreek nog geregeld jongens vanuit Ajax en kijk ook bijna alle wedstrijden wel van Ajax. Maar voor zondag heb ik wel iets meer een Twente-hart", laat hij weten. De sluitpost kijkt vooral met bewondering naar de Europese prestaties van de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Ik hoop dat veel mensen genieten van Ajax. Ze zetten Nederland op de kaart."

De Lange kent onder meer Noussair Mazraoui, die Ajax transfervrij dreigt te verlaten. "Vanuit de jeugd was hij al zo veelzijdig. Hij kan op zoveel posities uit de voeten. Ik denk dat hij bij heel veel Europese topclubs past. Met zoveel kwaliteiten kun je overal spelen. Wat ik vind van de twijfels over zijn verdedigende kwaliteiten? Als club moet je kijken wat de kwaliteiten van Nous zijn. Maar ik heb hem als rechtsback voor me gehad en toen was hij verdedigend ook ijzersterk."