Supporters op Erve Asito kunnen juichen: Sierhuis schiet Heracles langs Utrecht

11-02-2022 21:50 Laatste update: 22:07
96

Heracles Almelo heeft drie heel belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen stadion was de ploeg van trainer Frank Wormuth met 1-0 te sterk voor een teleurstellend FC Utrecht. Kaj Sierhuis werd tien minuten voor tijd de matchwinner.

De strijd tussen Heracles en Utrecht begon wat moeizaam. Beide ploegen kwamen tot weinig kansen, tot ongenoegen van het aanwezige publiek op Erve Asito. Verder dan een aantal speldenprikjes kwamen de teams niet. De thuisploeg probeerde er het beste van te maken, terwijl Utrecht teleurstelde.

Na de theepauze werd de wedstrijd een stuk aantrekkelijker. De toespraken van trainers Frank Wormuth en René Hake hadden duidelijk effect. Utrecht kreeg meteen twee goede kansen, maar Blaswich stond in de weg. Aan de andere kant van het veld was Bilal Basacikogli gevaarlijk met een poging van dichtbij, maar nu lag De Keijzer in de weg.

In het restant van de tweede helft kregen beide ploegen kansen om de overwinning te pakken. Henk Veerman kreeg een aantal uitstekende schietkansen, maar schoot of naast het doel of tegen Blaswich aan. Uiteindelijk was Heracles de gelukkigste: Sierhuis hielp in eerste instantie nog een grote kans om zeep, maar een minuut later was het wel raak. De Heracles-spits baande zich een weg door het zestienmetergebied van Utrecht en liet De Keijzer kansloos. Sierhuis ging niet veel later wel in tranen van het veld met een knieblessure.

De drie punten zijn zeer welkom voor Heracles, dat hierdoor weer wat afstand neemt van nummer zestien Fortuna Sittard. Het verschil bedraagt nu zeven punten. Utrecht blijft op een teleurstellende zevende plaats staan.