Woede na penaltybeslissing Kooij: 'Matige scheids, heb hem aangeraden te stoppen'

Woede na penaltybeslissing Kooij: 'Matige scheids, heb hem aangeraden te stoppen'

11-02-2022 23:26 Laatste update: 23:39
123

FC Dordrecht-coach Michele Santoni is woedend na het 2-2 gelijkspel van FC Dordrecht op bezoek bij De Graafschap. Scheidsrechter Joey Kooij gaf in de slotfase een penalty voor een nietszeggende situatie in het strafschopgebied van Dordrecht.

De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert ging naar de grond na een duel met Ruggero Mannes. Tot verbazing van alles en iedereen bij Dordrecht legde Kooij de bal op de stip. Santoni is na het laatste fluitsignaal woest. "Kijk... Ik ken hem vanuit Frank de Boer... Ik vind hem een hele matige scheids en dat heb ik tegen hem gezegd", aldus Santoni bij ESPN. "Ik heb van de KNVB gehoord dat het een internationaal toptalent is. Ik heb hem aangeraden te stoppen en om te gaan padellen."

Santoni is pislink. Helemaal omdat zijn ploeg een 1-0 achterstand in de tweede helft knap om wist te draaien naar een 1-2 voorsprong door twee doelpunten van Jacky Donkor. "De wedstrijden moeten bepaald worden door de spelers. Nogmaals: als De Graafschap verdiend de 3-0 maakt in de eerste helft kan ik ermee leven, dat betekent dat ik met mijn team harder moet gaan werken. Hier heb ik niets aan. Ik kan moeilijk tegen de KNVB zeggen: ga de scheidsrechters beter opleiden."

Kooij wilde na afloop niet voor de camera verschijnen om zijn beslissing uit te leggen.