Geruchtenmolen draait volop bij PSV: 'Rijtje kanshebbers kan iedereen opnoemen'

Geruchtenmolen draait volop bij PSV: 'Rijtje kanshebbers kan iedereen opnoemen'

12-02-2022 10:17
81

PSV-icoon Kees Ploegsma sr. denkt dat de club uit Eindhoven een bekende naam aan gaat stellen als opvolger van Roger Schmidt. De Duitser vertrekt na dit seizoen en in de wandelgangen worden Ronald Koeman en Phillip Cocu genoemd.

"Het rijtje met kanshebbers kan iedereen wel opnoemen en ik denk ook dat de trainer daaruit gaat komen", begint Ploegsma sr. in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dit is een belangrijke periode, waarin misschien meer bepalende functies tegen het licht worden gehouden. Je moet goed en kritisch durven kijken naar wat iedereen brengt."

Uiteindelijk is de periode onder Schmidt niet geworden wat de club voor ogen had. Ploegsma sr. vindt dat de schuld niet alleen bij de Duitse trainer gelegd kan worden. "Ik denk dat PSV met alle door Schmidt gewenste aankopen heeft ingestemd, maar ik vind de leiding soms wat weinig zichtbaar. John de Jong en Toon Gerbrands mogen best iets vaker naar buiten treden. Je ziet soms wekenlang alleen maar Schmidt en dan gaan mensen al snel denken dat hij alles bepaalt, wat achter de schermen misschien allemaal meevalt."

Dat iedereen zich met de zaken bij PSV bemoeit, is niet altijd makkelijk. Ploegsma sr. maakte het zelf ook mee. "Ik weet hoe lastig het is dat iedereen zich ermee bemoeit, maar uiteindelijk is PSV wel een topclub en weet je dat het toch gebeurt. Beeldvorming kun je soms voorkomen door ook te reageren."