Ajax 'slaat plank mis' met zin in Overmars-statement: 'Dat is niet het geval'

Ajax 'slaat plank mis' met zin in Overmars-statement: 'Dat is niet het geval'

12-02-2022 10:35
162

Leonne Stentler was in het verleden actief voor het vrouwenelftal van Ajax en is inmiddels analist bij de Eredivisie Vrouwen. Ze gaat na alle perikelen rondom Marc Overmars in op seksuele intimidatie in de voetbalwereld en stelt dat Ajax een fout heeft gemaakt in het persbericht waarin het vertrek van Overmars werd aangekondigd.

In het statement van Ajax stond de volgende zin: 'Marc is waarschijnlijk de beste voetbaldirecteur die Ajax gehad heeft.' Stentler begrijpt niet waarom de club dat in een dergelijk bericht benoemt. "Die zin vind ik niet passend. Ik vind dat je hiermee de plank misslaat", vertelt ze bij de NOS. "Je bent ook een goede directeur als je goed met je werknemers omgaat. En dat is niet het geval."

Stentler is niet geheel verbaasd dat er binnen de voetbalwereld sprake is van seksuele intimidatie. "Ik denk dat er een voetbalcultuur is die vruchtbare grond is voor grensoverschrijdend gedrag. Het heeft ermee te maken dat het een mannenwereld is, waarin vrouwen steeds meer meedoen. Ik kan me voorstellen dat daar oorzaken te vinden zijn in grensoverschrijdend gedrag, maar dit is wel van een andere orde. Het gaat om een directielid dat zo naar zijn werknemers toe is."