Schmidt over 'logische' ingrepen: 'Keuze voor Mvogo logisch, terugdraaien logisch'

Schmidt over 'logische' ingrepen: 'Keuze voor Mvogo logisch, terugdraaien logisch'

12 February - 21:09
29

De positie onder de lat was voorafgaand aan Vitesse-PSV opnieuw onderwerp van gesprek, toen PSV-trainer Roger Schmidt voor de microfoon van ESPN verscheen. Yvon Mvogo was tegen AZ de nieuwe man onder de lat, maar werd na één wedstrijd weer ingeruild voor Joël Drommel, die midweeks mocht starten in het bekerduel met NAC Breda en ook in Arnhem zijn plek behield.

Interviewer Milan van Dongen liet zich ontvallen dat er ditmaal geen keeperswissel was, Schmidt kon er wel om lachen. "Good one", aldus de Duitser, die desgevraagd liet weten dat hier niet over gesproken is met de clubleiding. "Ze respecteren mij als trainer en ik ben degene die de beslissingen in sportief opzicht neemt. Op dat gebied heb ik geen advies nodig en ik vind dit een logische beslissing."

Zeven dagen eerder besloot hij nog om Mvogo een kans te geven, maar dat is voorlopig dus beperkt gebleven tot één wedstrijd. "Het was ook logisch om Yvon voor Joël te wisselen en het was ook logisch om dat weer terug te draaien. Yvon was niet in besten doen in de wedstrijd tegen AZ, hij maakte een beslissende fout. Dan moet ik overwegen wat het beste is voor de rest van het seizoen. Yvon is hier op huurbasis (na dit seizoen keert de Zwitser terug naar RB Leipzig, red.) en Joël heeft een toekomst bij PSV. Dus voor mij was het duidelijk."

De terugkeer van Drommel is overigens zonder al te veel opschudding verlopen. Midweeks hoefde hij niets te doen tegen NAC (4-0), zaterdag zag hij hoe PSV na één helft al uitliep naar een 0-3 voorsprong tegen Vitesse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s