Schmidt legt passeren Veerman uit en looft Sangaré en Gutiérrez bij PSV

Schmidt legt passeren Veerman uit en looft Sangaré en Gutiérrez bij PSV

13 februari - 08:34
73

PSV-trainer Roger Schmidt looft Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez na het uitduel bij Vitesse. De Ivoriaan en de Mexicaan kregen zaterdag de voorkeur boven Joey Veerman.

"Je moet altijd kijken naar de samenwerking tussen de verdediging en de centrale middenvelders", legt Schmidt uit aan het Eindhovens Dagblad. "Onze defensie controleert in samenwerking met de twee middenvelders de diepte en is in staat om goed naar voren te verdedigen. De verdedigende middenvelders zijn als het ware het fundament van de tactiek."

De keuze voor Sangaré en Gutiérrez pakte goed uit voor PSV. "Voetballend zijn ze erg goed, in mijn ogen", zegt Schmidt over het duo. "Ze maken weinig onnodige fouten en kunnen de bal houden. Ze zijn ook goed in de duels, het winnen van tweede ballen en daarnaast belangrijk bij de restverdediging. Deze centrale posities zijn heel cruciaal en ik kijk ook altijd naar het totaalpakket."

Veerman mocht nog wel invallen. "We hebben veel goede spelers aan boord en Joey hoort daarbij. Hij gaat zeker nog veel spelen, want we hebben nu veel wedstrijden en bijvoorbeeld donderdag hebben we te maken met drie schorsingen", aldus Schmidt. PSV kan in het Conference League-duel met Maccabi Tel Aviv niet beschikken over Olivier Boscagli, Carlos Vinícius en Sangaré.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie