Van Seumeren: 'Heb zelf ook 'Henkie, Henkie' geroepen, je reinste psychologie'

Van Seumeren: 'Heb zelf ook 'Henkie, Henkie' geroepen, je reinste psychologie'

13-02-2022 09:12
61

Met Henk Veerman beschikt FC Utrecht weer over een lange, sterke spits. De dertigjarige Volendammer maakte vorige week indruk tijdens zijn debuut tegen SC Cambuur. Voorganger John van Loen snapt wel dat hij meteen mateloos populair is.

Van Loen ziet wel een verschil met de van sc Heerenveen overgekomen spits. "Ik had niet het lichaam van Veerman. Ik was zo mager als een lat, echt vel over been. Henk heeft zo te zien veel vis gegeten. Hij is enorm sterk en dat is gewoon een geweldig wapen. Er moeten bij de tegenstander gewoon twee man de lucht in om hem af te stoppen", laat het clubicoon weten aan De Telegraaf.

"Zo'n type hebben ze de afgelopen jaren gewoon gemist", gaat Van Loen verder. "Zo'n rouwdouwer voorin. Ik heb tegen Frans van Seumeren en Jordy Zuidam gezegd dat het voor FC Utrecht een topaankoop is. Ik vind hem een typische FC Utrecht-speler. Veerman is een no nonsense-figuur en kan uitgroeien tot een cultfiguur. Hij werkt hard en kan het publiek bespelen. Dat zag je ook bij zijn doelpunt, toen hij voor de Bunnik Side stond."

Ook eigenaar Frans van Seumeren genoot met volle teugen van het optreden van Veerman tegen Cambuur. "De eerste twintig minuten waren verschrikkelijk, maar toen ging Veerman warmlopen en het publiek 'Henkie, Henkie' roepen. Ik heb zelf ook 'Henkie, Henkie' geroepen. Hij komt erin en in één keer slaat het om. Het is je reinste psychologie. Het Utrechtse publiek is gewoon gek op een stormram. Zo’n type is Henk ook, al kan hij zeker ook goed voetballen. Hij is technischer en sneller dan veel mensen denken."