'Echte Tavsan-actie' blijkt goud waard van NEC: 'Leer heel veel van Robben'

'Echte Tavsan-actie' blijkt goud waard van NEC: 'Leer heel veel van Robben'

14-02-2022 10:49
5

NEC boekte zondagmiddag een belangrijke 0-1 zege bij sc Heerenveen en staat na 22 wedstrijden op dertig punten: normaal gesproken hoeft de promovendus er nog maar vier te halen in de laatste twaalf wedstrijden, om zeker te zijn van handhaving. Elayis Tavsan werd de matchwinner in het Abe Lenstra Stadion, mede dankzij de YouTube-compilaties van Arjen Robben.

Tavsan – linkspoot op rechts – stoomde vlak voor rust op over het halve veld en plaatste de bal in de verre hoek. "Het was niet echt een kans. Ik kreeg de bal en dacht: laat ik maar gewoon dribbelen en dan zie ik wel waar het schip strandt. Ik zag een gaatje in het midden en schoot hem goed binnen", blikt hij in gesprek met de Gelderlander terug. "Ja, een echte Tavsan-actie."

Robben blijft echter de grote inspiratie van de twintigjarige Rotterdammer, die via YouTube soms zoekt op 'Arjen Robben goals'. "Daar leer ik heel veel van. Zo gericht schieten, dat is echt knap. Ik probeer Robben tijdens en na trainingen na te doen. Als je veel oefent, dan lukt het jou vanzelf ook. Ik ben blij dat dat nu bij mij zijn vruchten afwerpt. Al ben ik natuurlijk nog lang niet zo goed als Robben, haha."

NEC gaat op plek acht de nieuwe week tegemoet. RKC Waalwijk is zaterdagmiddag de volgende tegenstander.