Dessers-opvolger plots afwezig bij Heracles: Ik heb nog geen reactie

Dessers-opvolger plots afwezig bij Heracles: "Ik heb nog geen reactie"

14-02-2022 16:19
9

Sinan Bakis is vrijdag plotseling van het toneel verdwenen bij Heracles Almelo. De 27-jarige Duits-Turkse spits had vijf dagen daarvoor nog één helft gespeeld tegen Ajax, maar ontbrak tegen FC Utrecht zonder opgaaf van redenen in de wedstrijdselectie, tot verbazing van de lokale pers.

Heracles zet normaal gesproken ook de afwezige spelers op het wedstrijdformulier, inclusief reden van absentie: van Bakis ontbrak vrijdagavond echter ieder spoor en het is tot op heden niet duidelijk waarom. "Dan wordt een journalist een beetje wantrouwend", aldus Leon ten Voorde, die namens TC/Tubantia de wedstrijd bezocht, in de podcast De Ballen Verstand. Collega Fardau Wagenaar deed navraag. "Ik appte Bakis: where are you? Maar ik heb nog geen reactie…"

Bakis werd in 2020 binnengehaald als opvolger van Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers, scoorde in zijn eerste half jaar niet, eindigde alsnog in de dubbele cijfers na zijn eerste seizoen, maar is inmiddels voorbijgestreefd door Kaj Sierhuis, Samuel Armenteros en Adrian Szöke. Dat Sierhuis vrijdag een ogenschijnlijk zware knieblessure overhield aan de wedstrijd, zou de zaken echter kunnen veranderen, met het bezoek aan AZ van zaterdag op komst. "Je hebt nog bijna een volle week richting het duel met AZ, dus er kunnen nog heel wat praatsessies volgen."