Ajax spitst de oren: gestaakte editie van Brazilië - Argentinië wordt overgespeeld

Ajax spitst de oren: gestaakte editie van Brazilië - Argentinië wordt overgespeeld

14 februari - 17:30
43

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië moet worden overgespeeld. Dat heeft de FIFA besloten. In september werd het onderlinge duel gestaakt omdat Braziliaanse officials het veld opkwamen om vier Argentijnse spelers uit het stadion te verwijderen.

De FIFA heeft nu een onderzoek afgerond en daaruit is voortgekomen dat de volledige wedstrijd over gespeeld zal moeten worden. Dat zal dan gebeuren zonder doelman Emiliano Martínez, verdediger Cristian Romero, middenvelder Giovani Lo Celso en aanvaller Emiliano Buendía. Dat viertal brak in september de coronaregels en stond op het veld, terwijl ze daar eigenlijk niet hadden mogen zijn. De FIFA schorst het viertal voor twee WK-kwalificatiewedstrijden.

De Argentijnen krijgen daarnaast een boete van bijna tweehonderdduizend euro vanwege het niet nakomen van veiligheidsverplichtingen en regels omtrent voorbereiding en deelname aan de wedstrijd. De Braziliaanse bond heeft een nog hogere boete gekregen: zij moeten bijna een half miljoen euro neerleggen vanwege ordeverstoring en het niet kunnen garanderen van de veiligheid van spelers.

Het is nog  niet duidelijk wanneer de inhaalwedstrijd zal worden gespeeld. Daar doet de FIFA nog uitspraak over, maar dat zal met interesse worden gevolgd door Ajax. Die club zal hopen op een gunstige datum, zodat ze Antony, Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez niet tijdens belangrijke wedstrijden hoeven te missen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie