'Als we het Ajax-niveau aantikken, voorzie ik geen problemen tegen Vitesse'

'Als we het Ajax-niveau aantikken, voorzie ik geen problemen tegen Vitesse'

15-02-2022 09:18
60

Ferdy Druijf is erg positief na zijn eerste maanden bij Rapid Wien. De spits moet nog acclimatiseren in Oostenrijk, maar kijkt zijn ogen uit. Druijf blikt ook vooruit op de dubbele ontmoeting met Vitesse.

Begin februari, toen de Oostenrijkse transferwindow nog open was, vertrok Druijf op huurbasis naar Rapid. Het half jaar daarvoor had AZ hem bij KV Mechelen gestald, maar daar was Druijf geen basisspeler. "Ik moet me hier nog helemaal settelen", vertelt de aanvalsleider tegenover de Gelderlander. "Maar ik ben hartstikke positief. Dit is een grote club. Wenen is een mooie stad."

Druijf, die zijn debuut al maakte, is blij met zijn nieuwe buitenlandse avontuur. "Ik kon in de winter in Nederland aan de slag. Maar ik wilde in het buitenland voetballen. Ik leef maar één keer. Dan is dit een buitenkans. Rapid Wien speelt Europees voetbal. Er ligt ook een optie tot koop. Dat is geweldig. Ik merk in de stad dat Rapid echt groot is. Echt leeft."

Vervolgens vertelt Druijf over de wedstrijden tegen Vitesse, waarvan de eerste deze week al op de planning staat. "Het zou heel mooi zijn als ik speeltijd krijg tegen Vitesse. Mijn NEC-verleden speelt daarbij geen rol. Die rivaliteit heb ik natuurlijk niet meegemaakt. Wij maken kans als we top zijn. En dat moet nu. We moeten maar gewoon het Ajax-niveau aantikken, haha. Dan voorzie ik geen problemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie