De Boer geeft De Jong-tip aan Barcelona: 'Hij is hiervoor gemaakt'

De Boer geeft De Jong-tip aan Barcelona: 'Hij is hiervoor gemaakt'

15-02-2022 09:40 Laatste update: 10:01
35

FC Barcelona moet Luuk de Jong na dit seizoen definitief vastleggen, vindt Ronald de Boer. Volgens de analist kan elk team een type als De Jong goed gebruiken.

De Nederlander redde zondagavond een punt voor Barcelona in de stadsderby bij Espanyol, door in de laatste minuut te scoren. "Het is geen speler voor de basis, maar voor dit hiervoor is hij gemaakt bij Barcelona", vertelt De Boer een dag later bij Rondo. "Af en toe kan hij dan ook in de basis."

Barcelona huurt De Jong dit seizoen van Sevilla. Het leek er even op dat de Nederlander voortijdig zou vertrekken, maar moet Barcelona hem nu juist definitief inlijven na zijn goede prestaties? "Ja, ik zeg altijd dat je dit soort spelers nodig hebt als je wat wil forceren", reageert De Boer. "Er is geen ander die deze momenten kan creëren."

Youri Mulder denkt dat ze in Andalusië ook blij zijn met de prestaties van De Jong. "Sevilla is wel heel blij als ze dit zien, denk ik. Hij wordt alleen maar meer waard." Tot dusver maakte de Oranje-international vijf goals in het shirt van Barcelona.