De Boer verdedigt Ajax met hand en tand: In mijn ogen is dat reinste onzin

De Boer verdedigt Ajax met hand en tand: "In mijn ogen is dat reinste onzin"

15-02-2022 10:09 Laatste update: 11:06
147

Ronald de Boer heeft zich uitgebreid uitgelaten over de cultuur die hij bij Ajax ervaart. De Amsterdamse club kwam in opspraak, nadat Marc Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag vertrok.

Overmars stuurde over een langere periode grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke medewerkers van Ajax. De Boer vertelt bij Rondo over de ontstane onrust. "Er werken ruim vierhonderd mensen bij Ajax. En omdat dit voorvalt, wat blijkbaar een ernstig vergrijp is, zegt iedereen maar dat er een haantjescultuur is. In mijn ogen is dat reinste onzin. Er werken mensen keihard en daar wordt dan tegen gezegd: jullie gedragen je naar de slogan Wij zijn Ajax, wij zijn de beste."

"Als ik bijvoorbeeld naar Erik ten Hag kijk, dat is in mijn ogen een voorbeeld van beschaafdheid", gaat De Boer verder. "De jeugdtrainers bij Ajax zijn allemaal hardwerkende gasten die ambities hebben om hoofdtrainer te worden. Het is totaal niet zo dat ik denk: er lopen gasten rond die allemaal denken dat ze Johan Cruijff zijn en zich daarna gedragen."

De Boer herkent zich dus niet in het geschetste beeld over de cultuur binnen Ajax, maar ziet ook dat er desondanks sprake kan zijn van grensoverschrijdend gedrag. "Natuurlijk kan dat er zijn, maar het kan hier ook zijn. Ik denk niet dat Overmars dat even op straat wilde gooien. Hij wilde niet dat het bekend werd. Dit soort voorvallen gebeuren dan helaas en vaak reageer je dan pas."