'Deense verdediger paar centimeter kleiner dan op Wikipedia, transfer afgeketst'

'Deense verdediger paar centimeter kleiner dan op Wikipedia, transfer afgeketst'

16 February - 21:59
18

De Deense zaakwaarnemer Mads Bach Lund is met een tamelijk bizarre anekdote over zijn cliënt Mads Fenger op de proppen gekomen. De nu 31 jaar oude verdediger liep in 2017 een transfer naar het Belgische Zulte Waregem mis, omdat hij kleiner bleek dan zijn Wikipedia-pagina deed vermoeden.

Fenger had zijn medische keuring in West-Vlaanderen al achter de rug, poseerde al met het shirt van Essevee en kreeg ook al een tricot mee voor zijn nog niet geboren kind. Bach Lund merkte na de keuring echter al snel dat er iets niet pluis was. "De dokter kwam en fluisterde iets, half in het Engels, half in het Vlaams. Daarna vroegen ze de hele tijd hoe lang Mads was. Hij zei: 1.83 à 1.84 meter, dat heb je net gemeten", aldus de zaakwaarnemer in de Deense podcast Agenterne.

Alleen de contracten moesten nog ondertekend worden, maar Zulte Waregem vertraagde de Fenger-deal en trok de stekker er uiteindelijk helemaal uit. "Hun technisch directeur mailde dat het hem speet, maar dat ze op basis van Wikipedia dachten dat Mads 1.86 meter was", aldus Bach Lund, die vijf jaar na dato echter zijn schouders ophaalt. "Natuurlijk was het spijtig, maar dat is nu eenmaal hoe het wereldje werkt. Hij sloot ook af met: hopelijk kunnen we snel nog eens zakendoen."

Fenger verruilde het Deense Randers, uiteindelijk voor het Zweedse Hammarby. Daar speelt hij anno 2022 nog steeds.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s