Lampard lyrisch over Van de Beek: 'Absoluut topniveau, bij Ajax al geweldig'

Lampard lyrisch over Van de Beek: 'Absoluut topniveau, bij Ajax al geweldig'

17-02-2022 15:28
61

Frank Lampard is lyrisch over Donny van de Beek. Volgens de manager van Everton is de gehuurde middenvelder 'een speler van absoluut topniveau'.

Van de Beek bekroonde afgelopen weekend zijn basisdebuut namens Everton met een sterk optreden, een man of the match-titel en een 3-0 zege op Leeds United. Lampard is in de aanloop naar de volgende Premier League-wedstrijd tegen Southampton zeer lovend over de 24-jarige Nederlander.

"Ik ben enorm onder de indruk van Donny, al sinds hij hier is", zei Lampard donderdag op de persconferentie. "Zijn fitheid en scherpte in de wedstrijd waren direct goed. Dat maakt hem een speler van absoluut topniveau. Maar als je hem ziet trainen, verbaast het hoge niveau je al niet meer. Hij was bij Ajax al geweldig, toen Manchester United hem kocht."

In Manchester kreeg Van de Beek amper kansen. "Om dan zó te reageren, dat is heel knap", weet de voormalige topmiddenvelder van onder meer Chelsea, Manchester City en Engeland. "Donny heeft een zware periode gehad. Maar hij bewijst dat als je hard blijft werken, dat er een weg omhoog te vinden is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie