Max krijgt nieuwe PSV-rol van Schmidt: Als prof is het voor mij de eerste keer

Max krijgt nieuwe PSV-rol van Schmidt: "Als prof is het voor mij de eerste keer"

18-02-2022 09:02
57

Het was even wennen voor Philipp Max: de Duitse linksback stond donderdagavond in de Conference League-wedstrijd van PSV tegen Maccabi Tel Aviv (1-0) op een voor hem vreemde positie. In het Eindhovens Dagblad reageert hij tevreden.

PSV kampte met personele problemen achterin, waardoor Schmidt zich genoodzaakt zag om Max een basisplaats te geven als centrale verdediger. "In de onder negentien heb ik er voor het laatst gespeeld, als prof is het voor mij de eerste keer", zegt Max tegen het ED. "Ik heb geprobeerd mijn best te doen, dat doe ik trouwens op elke plek. Ik denk dat het best oké ging. We hebben de nul gehouden."

Max is blij dat hij weer eens een kans kreeg, nu hij zijn basisplaats kwijt is aan Mauro Júnior. "Na mijn corona-infectie (in november, red.) had ik best wel wat problemen, daarom was ik blij dat ik een volledige voorbereiding kon draaien op de tweede seizoenshelft. Nu ben ik fit en kan ik het de coach zo moeilijk mogelijk maken."

Met zijn reserverol heeft Max het 'natuurlijk moeilijk'. "Ik doe mijn best op de trainingen en in de minuten die ik krijg. Wat ik al zei: ik probeer het de coach écht lastig te maken. Dat is ook onderdeel van de teamspirit hè, we doen volop mee in de competitie, zitten in de halve finale van de beker en willen ver komen in de Conference League. Dan heb je écht iedereen nodig."